Lör 31jan

Igår fredag var jag ju som sagt och firade therese som fyllt 18 det blev en riktigt trevligt kväll, dock ett onödigt bråk men annars var det bara jätte kul. Lyckad kväll!

Sen idag när jag kom hem så kände jag bara att shit vilket underbart väder så jag gick ut och undersökte området som jag bor i och upptäckte att det är sjukt fint runtomkring också, så tog lite bilder som jag ska lägga upp strax. Så efter ja gått en liten bit kom ja till en stor uppförsbacke och när man kommit upp för den var man uppe som på en kulle eller ett slags berg fast man fortfarande var på gångvägen och nedanför ligger vattnet helt otroligt vackert. Själv bor vi inte ovanför någon backe sådär och skönt det hade aldrig orkat gå upp för den varje morgon till bussen ;P
Men därimot så har vi vattnet precis på baksidan med egen brygga och så, så satt och funderade på det när vi åt middag att det är verkligen helt otroligt vackert här ute, visst det är på landet och lite långt till tåget men det är så värt det, så värt det.
 




Jag stog då högt uppe och fotade neråt. Så såhär ser det ut där jag bor.
Bor i en mil i från bro centrum för er som frågat.

Nu måste ja plugga och städa lite upp lite i mitt vardagsrum är lite stökigt :P
pusselipuss

torsdag 29 jan

Torsdag, torsdag, torsdag, då tänker jag ju genast på att det är fredag i morgon och den underbara helgen därefter wiie !
då man får sova hur länge man vill, slappa framför tven hur länge man vill, och äta vad man vill och bara bry dig om sig själv helt galet mysigt =)

Idag har jag varit i stan och sprungit runt lite på gallerian med Milena i min klass en urgullig tjej som jag inte pratat med så mycket förut jätte snäll.

Men sen så ska jag ju också förutom att vara nöjd över denna vecka och se fram imot hur mycket jag kommer kunna sova ut på lördag, klippa mig och fira min söta Therese som fyllt 18 år. Shit vi har känt varandra från och till sen vi var tolv år och nu helt plötsligt är hon 18 jösses vad tiden rusar iväg.
Ska dock bara klippa till topparna lite så det blir fint igen, älskar den där känslan man får när man gjort något nytt med sig själv helt fantastiskt =)


Sitter nu invirad i min mysiga filt och ska snart hämta ner något gott och se en sån där riktig skräckis (jag som hatar skräckisar) höhö men hoppas ja hittar något bra =)

pusselipuss

Tors 28 jan

Idag har varit en lugn dag. Jobbat på med mitt historiaprov som jag ska göra om nån vecka sen shoppat lite.
Håller fortfarande på och bestämmer mig om ifall jag ska byta skola eller inte. Skrev en sån där positiv och negativ lista om det :P och det mesta pekade på att jag ska byta. Men grejen är den att jag måste bestämma mig innan den 1feb och det är ju rätt snart så börjar få lite panik.  FÅr inte glömma bort och gå till syon i morgon, vilket jag gjorde idag :s

GAAH! min katt försöker slicka på styngnen efter operationen, kliar antagligen =( och jag blir tokig för ja säger till henne men hon slutar inte, störande ju..

Nu sitter jag med hårfärg i håret och bara väntar på att tiden ska gå.... segt!


Köpt idag :)


Köpte dessa som jag sucktat efter jätte länge, vet dock inte om de riktigt är min stil men ja tycker dom är helgrymma.


Sen köpte jag en liten present till min sötnos therese som fyllde 18 år i måndags ska fira henne på fredag =)

sterilisering? :S

Jag steriliserade min kissemiss Nelly igår. Lämnade in henne runt 17,30 och hämtade henne sen runt 19,30.
Hon sov stenhårt när vi hämtade henne och fem timmar framåt. Och sen när hon vaknade till var hon helt groggy hon viste varken ut eller in och ett tag senare försökte hon gå ut ur transporten men kom bara halv vägs sen trilla hon ihop, vakna lite senare och fortsatte utåt då jag hjälpte henne ur och lade henne på en handduk utanför. Sen vaknade jag mitt i natten av att hon spydde nedanför min säng (tur hon inte lyckats hoppa upp) och sedan vinglade hon bara omkring och försökte säkert fatta läget, stackarn!
Och nu så har hon en sån där tratt på sig för att inte röra stygnen, så hon ser inte som vanligt och det förvirrar henne så hon backar bakåt istället för att gå framåt och lite såna där konstiga grejer, men riktigt läskigt att hon blev så där borta urch ;S
Men har hon repat sig och mår bättre dock lite blyg :(
Kramar


Min älskling Nelly före steriliseringen.

Tisdag 27 jan

För det första så innebär det ju den 27 pengar :D men tyvärr kommer mina vara slut efter jag handlat present till therese som fyllde 18 i måndags och kim som fyller 20. Också ska dom fylla en sån där rolig ålder så man inte bara kan köpa något litet utan det måste vara något speciellt annars känns det ju jätte dumt. Så får se vad jag hittar på är ioför sig jätte kul om man hittar något som passar nån av dem perfekt.

Sen har jag varit på studiedag idag. Besökte UBG som ligger i kungsängen och den skolan verkar helt fantastisk, känns som att deras breda system passa mina studier mycket bättre än Bcjf:s, syon som jag pratade med kom med en massa bra förslag till mina frågor, så det känns verkligen kanon bra. Jag måste verkligen tänka på min skola och inte på alla runt omkring mig, är självklart synd att jag inte kommer träffa therese lika mycket och så men vi kommer ju ses oavsett hoppas jag. För detta är endå en väg till något bättre för mig, så får se hur jag gör med detta, ser på det väldigt positivt just nu iaf =) sen vore det skönt att komma ifrån en viss kossa som håller till i Bålsta också.

Foto: Caroline Asp

UBG i kunsängen =)


Nu är det mat, undrar vad det blir för spännande mums!

pusselipuss


Sön 25 jan

Idag har varit en bra dag. Har fått mycket plugg gjort och det känns jätte bra !
Men trodde inte jag skulle få någonting gjort  alls idag eftersom i morse ville jag verkligen inte gå upp jag bara låg och drog mig i sängen jätte länge. Hade min katt brevid mig som bet mig i näsan och tyckte att jag skulle gå upp, då gömde jag henne under täcket så hon skulle sluta men då började hon leka med mina tår i stället GAAH!!
iaf, tänkte på det imorse att det är nog skönare och bara ligga och dra sig än och sova tror jag... om man får vara ifred vill säga.
Men sen efter min sötnos ringt mig så blev jag på mycket bättre humör och satte i gång med historian.

I morgon är det skola igen och då ska jag börja en ny kurs det ska bli jätte spännande ser jag fram imot =)
Och nu kände jag mig som största pluggisen när jag skrev så, men det är inte fel att plugga det gynnar ju bara dig själv på bästa möjliga sätt. Och sen känns det så otroligt bra när dagen är slut och man faktist gjort något vettigt och inte bara suttit och väntat ut tiden. Jag kan bli riktigt irriterad på dom som aldrig gör något, ja menar varför tar man inte vara på skoltiden, det är endå den som styr dig sen efter du gått ut skolan.

Jaja nu ska jag se en film och sen sova

pusselipuss


Tankar hit o dit

Träning
Varför tränar man egentligen? Träning kan ha med dåligt självförtroende att  göra du vill träna för du mår bättre då eller för att du känner dig snyggare och får därefter mer utstrålning och mår bättre psykiskt och fysisk. Men dom som inte tränar dom känner kanske att dom inte bryr sig eller är redan tillräckligt ''snygga'' enligt dom själv så dom kanske inte känner samma behov av det. Men vad vet man egentligen om träning jo man blir stark skulle nog dem flesta säga, men det är så mycket mer tänk er dem som lever för träningen, dom som har drömmar om att bygga upp sin kropp eller body builders de tänker inte bara -shit vad stark jag blir nu, utan för dem är det en livsstil.

Livet
!

Vad vill man med sitt liv egentligen alltså på fullt allvar vad vill man? Vad är det liksom alla går o drömmer om förutom bilar, dyra hus, massa pengar bra jobb och fin familj m äkta kärleken. Alla vet ju innerst inne att livet inte funkar på detta vis ingen får allt man vill ha efter som man alltid vill ha mer. Så nu vet vi att även om man skulle ha allt det där så finns det ändå något ut över detta man vill ha men inte kan få. Så då gäller det bara och lista ut vad det är vilket är näst intill omöjlig i alla fall. Så tänk dig om du nu skulle haft allting du vill ha, tänk dig hur tråkigt det skulle bli och t.ex. shoppa då det skulle vara dötrist, ja menar vad finns det och shoppa om man har allt man vill ha? Och man skulle aldrig kunna spara till något eftersom att du aldrig vill ha något och du skulle aldrig ha några mål inom denna kategori.

Så i fortsättningen borde man se på allt man strävar efter som något positivt.


Långt borta, men inte osynliga

Ju mer vi vet om något, desto mer maktlösa känner vi oss. Ja menar vi vet ju om att krig finns men vi kan inte göra något åt det, vi vet om att våldtäkter finns vi vet att fler och fler drabbas och ju mer vi känner sympati och ju mer vi får reda på hur hemsk verkligheten är ju mer maktlös blir man för man kan inte göra något åt dessa problem.

Jag hatar all enkelhet som hela Sveriges befolkning utgår ifrån, hela tiden handlar saker och ting om att ta den enkla vägen. Ja menar livet är inte enkelt livet är som en stor garnboll som är helt omöjlig att trassla ut. Du bara gör knutarna större och dig själv mer irriterad. Som otur är så kan du inte läsa ditt liv i en bok. TA steget ut och gör något bra med ditt liv.

En liten bild ja rita idag


Fredag 23 jan

Jag håller nu på och bestämmer mig för vad jag vill göra med min framtid, och att det finnns så sjukt mycket arbeten som vi inte ens tänker på gör inte saken bättre för mig. Jag har varit på studiebesök i jakobsberg och kollat under vilka omstänndigheter dom jobbar och hur deras lärare är om dom är såna som bara ger en uppgifterna och går eller om dom tar sig an tiden och verkligen hjälper eleverna. För jag är tillexempel sån att jag måste få hjälp när jag ber om den och jag vill ha en bra förklaring på det jag undrar annars lägger jag bara ner och väntar in nästa rast iaf. Sen ska jag på studiebesök i kunsängen på UBG och kolla in den skolan för och se om jag möjligtvis vill gå där. Funderar på och gå en flygvärdinne kurs verkar rätt kul =). Men ska självklart gå ut trean på gymnasiet först, vilket det nu blir :)
Känner mig trygg i dem valen jag står inför just nu i alla fall. Nu ska jag äta naturgodis och plugga :)

pusselipuss

Vad skulle man göra utan naturgodis bilar och juice ?


kanske tända lite ljus och krypa ner i min soffa



Varför inte en bild på hur jag såg ut i dag också =)
och så här -->

Lättnad

Jag känner en sådan otroligt stor lättnad över mitt liv just nu, känns bara som att alla bitarna faller på plats.
Och visst det är klart att det haft sina mottgångar men i slutändan verkar endå allt ordna sig till de bättre.. Att ställa sig upp och gå ut igenom dörren är som att hitta vägen ut ifrån en labyrint, eller klara ett svårt matteprov. Känslan är så enorm.

Skit i det som trycker ner dina positiva ögonblick och fortsätt framåt med huvudet högt!

 

Dagens inköp

Kände att det var dags för en ny klocka så hittade denna på ur och penn.

Kände att det var dags för en ny klocka, denna köpte jag på ur och penn. 
Och ett par pärlörhängen på Guldfynd =)


Torsdag 22 jan

Vikt

Jag vet att många personer inte förstår innebörden när man säger att man bryr sig om sin vikt, eller när man inte vill vräka i sig en hel pizza eller chipspåse. Dom bara suckar och säger -äh de skulle inte skada om du åt upp dig lite.
Men grejen är den att det är precis de det gör. Ja menar det är inte som att man går runt och inbillar sig att man är jätte överviktig. Men när man väger över det man vanligtvis gör så känner man sig nere, man känner att något är fel hela tiden och man får en slags ångest nästa gång man sätter i sig den dära efterrätten eller chokladbiten som man känner att man igentligen inte ens var sugen på från början. och dessa tankar försvinner inte försen ens vanliga vikt är tillbaka. Vissa tycker att  dessa tankar är helt överdrivna och andra ser det på ett väldigt suspekt sätt. Och när man tänker på varför man tänker och känner så här och verkligen försöker förstå vatför så GÅR det inte att komma underfund med det är bara något som sitter i en och vägrar försvinna.
Jag tror att man känner att detta är det enda jag kan styra över helt själv, ingen kan tvinga mig att väga si eller så.

Sen kan man ibland fundera på vad det är som påverkat en från första början så att man börjat känna som såhär, och för modeller kan det vara att dom helt enkelt måste vara smala annars får dom sparken, men för oss andra dödliga så är det nog alla uppståndelser runt omkring en med all media, afficher och även andra folk som man stöter på och tycker är helt otroligt fina också vill man se ut som dom. Eller så har det helt enkelt med dålig självkänsla att göra att man måste vara si och så för att känna att folk gillar och accepterar en. Eller så handlar det bara om att man vill vara så fin som möjligt och trivas med sig själv så mycket som möjligt också kanske man tar det till en annan nivå än man kanske tänkt från början. Och detta handlar även om dom som är lite överviktiga att det är ingen fel i det om dom trivs i att vara så, så ska dom ju självklart vara det alla vill inte ligga på ett för lågt BMI och det är självklart okej det också.

Det viktiga i slutändan är att du trivs med den kropp som du själv skapat.


Funderingar kring onödigt.

Varför säger man saker som bara sårar. Varför frågar man saker som man inte vill veta. Och sen blir man sur över svaret, och säger korkade saker tillbaka som då bara ställer till problem och gör saker och ting ännu värre. Och sen slutar diskussionen bara med att allt blir som en stor försvarsmekanism och man hugger bara på vad den andra säger, blir osams och oj vad onödigt allt blev helt plötsligt.

Ja menar visst klanka ner på varandra eller på någon det gör nog alla av diverse olika anledningar men dem flesta gör det för att dem har så dåligt självförtroende så dem måste klanka ner på andra för att stärka sig själva. De mår bättre av att se ner på andra och tycka att dem själva är så mycket bättre. Sen finns det ju dem som stärker sig själva genom att gå på en psykiskt att berätta för än hur värdelös man är och att man inte duger till någonting man kommer aldrig lyckas med någonting för det finns ingenting man klarar av osv. sen så finns det dem som stärker sig själva genom att bara skylla ifrån sig hela tiden de inbillar sig själva att de inte gjort något fel, allting är bara alla andras fel och de gör aldrig något som är dumt el dåligt. Sen finns det säkert andra vanliga skäl som är mer personliga per individ. Alla har ju sina egna skäl till varför de gör som de gör. 


 Sen så handlar det också oftast om att vara den mognare i konversationen och det kan ju vara väldigt svårt men det kommer känns bra mycket bättre efteråt om du inte är den som sa alla de taskiga orden. Vi ungdomar måste visa oss mognare och starkare än vad vi gör. För det är vi som tjänar på det fram över, sen är det bara försöka bearbeta allt ont man gjort sina nära och gå vidare på en mycket mognare nivå!


In the middle of the night with you..

So beautiful words.


He had his hand
against my chic when I started to cry, I took his hand away because I didn't want him to feel my tears. I have this crazy feeling of that I can't cry into other people. Because every time i showed my feeling for people around me i have been disappointed and the person did let me down again, and again so after many let down's it's not so easy to show feelings and tears.

But when I cried for you in the middle of the night you told me four word's that I never have heard before and I got so released you lay your hand on my chic again and told me - it's okay to cry. so after that I just cried more because you hugged me and showed me that you really cared. I just lay in your arms and you hugged me and I let myself cry in your arms. I have never felt so safe before. You're my angel darling.


you're my sweetheart kim.

ons 21 jan

Jag har länge funderat på vad det är som bygger upp varje människas identitet.

Jag är till exempel inne i en period när jag känner att jag måste bygga upp mig själv, jag har länge känt att jag blivit styrd av en annan person och att dennes åsikter var mina åsikter att dennes uttryck blev mina uttryck. Jag kände en rädsla inför att lämna mitt trygga jag. Det finns ett uttryck som lyder så här- Det finns en trygghet i vanor även när dom blivit så stränga att du lider av dem.Och jag känner verkligen att det stämmer.

Varje människa är speciell men vore inte livet tryggare om man kände sig speciell också? om man kände att man är oberoende av dom mest naturliga tingen som finns som exempel att man ska kunna vara sig själv, veta hur man själv fungerar inte ändra på sig bara för att ''passa in''. En väldigt smart person sa till mig häromdagen att ''man ska inte ta körkort om man inte litar på sig själv som förare''.

Det är viktigt att känna sig säker i vem man är, men det är ännu viktigare att lära känna sig själv.


Välkommen till min nya blogg!

Livet är till för att levas


RSS 2.0